Nieuws

Remant Customs ondersteunt bouw Global Mercy

'Global Mercy' wordt drijvend ziekenhuis in haven van Antwerpen

Op 12 september meert in de haven van Antwerpen de ‘Global Mercy’ aan, het nieuwe schip van de ontwikkelingsorganisatie Mercy Ships. Aan boord zullen vrijwilligers en medewerkers van Port of Antwerp een volledig uitgerust ziekenhuis inrichten. Het schip blijft in deze hoedanigheid aangemeerd in Antwerpen tot februari 2022. De ‘Global Mercy’ is een indrukwekkende 174 meter lang en 28,6 meter breed. Het schip telt 12 dekken.
Na afwerking en inrichting zal het ziekenhuisschip uitgerust zijn met 6 volwaardige operatiezalen en 199 ziekenhuisbedden. Daarnaast vinden ook een laboratorium voor testing, verschillende klaslokalen, een auditorium en de nodige medische apparatuur onderdak.

Remant Customs als ondersteunde partner

Een uitdagend project waarbij de organisatie nood heeft aan overtuigde en goed georganiseerde partners. Mede door de pandemie, die het belang van kwalitatief hoogstaande zorg onderstreept, engageert Remant Customs zich voor ondersteuning bij de opbouw. De Customs-afdeling van het familiaal expeditiebedrijf Remant Groep faciliteert de afwikkeling van douane voor de opbouw van de ‘Global Mercy’.

Dietwin Rossaert, director Remant Customs: “Met onze expertise en systemen zorgen wij voor de vergunningen en het douanebeheer van de verschillende goederenstromen om deze ambitieuze opdracht efficiënt te laten verlopen. Onze partners zijn MSC en Sealiner. Onze uitstekende relatie met de Douaneadministratie draagt bij aan een perfect verloop.”

Mercy Ships plant de installatie van het ziekenhuisschip in 6 maanden tijd. Voor de montage van het ziekenhuisschip worden nog onderdelen, medische apparatuur en gereedschap van over heel de wereld getransporteerd. Een stipte levering van de goederen en vlotte afhandeling van douane-administratie is cruciaal in het halen van de ambitieuze deadline. De medewerkers van Remant Customs nemen dit voor hun rekening, en sterken samen de rug voor dit spannende project.

Meer info over dit bijzondere project van Mercy Ships

Copyright beelden: Mercy Ships

Nieuwsberichten

Meer informatie nodig?

Contacteer ons