Achter de schermen van Remant

Nieuwsberichten

28.09.18
Customs - Nieuws
Na de rebranding is de uitbreiding, herschikking en verfraaiing van onze kantoren een tweede belangrijke werf voor 2018. Remant Customs heeft hier de eerste stap gezet en heeft haar nieuwe thuishaven aan de Godefriduskaai aan het MAS in Antwerpen.
Lees meer
02.06.20
Remant - Nieuws
Remant biedt haar klanten van de verschillende business units ondersteuning bij Project Logistiek en Speciaal Transport. Dankzij jarenlange ervaring in complexe leveringen qua gewicht, omvang, traject, moeilijk bereikbare bestemmingen ... kunnen we onze klanten hier volledig in ontzorgen.
Lees meer
19.03.20
Remant - Nieuws
Naar aanleiding van de beslissingen die onze regering heeft genomen omtrent het Coronavirus/COVID-19 en ieders verantwoordelijkheid, hebben we besloten om onze manier van werken tijdelijk aan te passen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk in te perken.
Lees meer
05.03.20
Remant - Nieuws
We zetten graag enkele van onze collega's in het zonnetje naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag op 8 maart. Eveline Quintelier, Receptioniste en Annick Pauwels, Transport Architect zijn slechts twee van de vrouwelijke krachten die dagelijks hun schouders zetten onder het succes van Remant.
Lees meer
05.03.20
Remant - Nieuws
Door de impact van onze reizen te compenseren, geeft Remant gezinnen in ontwikkelingslanden toegang tot energiebesparende oplossingen, hernieuwbare energiebronnen en belangrijker nog: een betere toekomst, dankzij een sociaal economisch en duurzaam ontwikkelingsproject.
Lees meer
28.11.19
Remant - Nieuws
In our daily and professional lives we all strive for a more sustainable world and so does the shipping industry.
Lees meer
28.11.19
Remant - Nieuws
De fiets als gezonde en veilige werkpartner   In november 2016 ging Remant NV van start met een concreet fietsbeleid op basis van drie belangrijke drijfveren: mobiliteit, duurzaamheid en welzijn voor de medewerkers. “In die periode was de omgeving van het Eilandje erg moeilijk bereikbaar wat voor veel frustratie zorgde. Daarnaast kwam het accent in onze sector en onze strategische keuzes ook steeds meer op duurzaamheid te liggen.  
Lees meer
22.11.19
Remant - Nieuws
Ook dit jaar sponsort de Remant-groep voor een bedrag van 5.000 EUR het charity initiatief van haar zakenpartner.  De opbrengst van  “MSC gaat overstag” gaat dit jaar naar de door de orkaan Dorian getroffen regio in de Bahama’s, alsook naar de dichter bij huis gelegen organisaties Theo en vzw Den Engel die zich allebei inzetten voor de begeleiding van jongeren met problemen.
Lees meer
19.08.19
Remant - Nieuws
Remant is trots om als eerste in de logistieke sector een volledige en diepgaande integratie met Nxtport’s ‘Import Consignment Data API’ te kunnen aanbieden aan haar klanten. Hierdoor kunnen douaneaangiften snel en efficiënt afgeleverd worden aan Remant Customs en efficiënt en compliant verwerkt worden.
Lees meer
06.08.19
Remant - Nieuws
Tijdens enkele uitstappen doorheen het jaar geven we onze nieuwe collega’s de mogelijkheid om tijdens een introductie in de haven samen met een doorwinterde gids de belangrijkste plekken te bezoeken in de haven. Hier maakt ook de MPET Terminal deel van uit, de grootste containerterminal van Europa.
Lees meer
16.07.19
Remant - Nieuws
De kantoren van Remant liggen midden in het oude historische havengebied van Antwerpen. In de 16de eeuw werden hier vlieten aangelegd dwars op de Schelde, die als extra aanlegplaatsen dienden voor de grootste handelschepen van hun tijd. Daarmee maakten ze een belangrijk deel uit van de Antwerpse haven- en handelseconomie.
Lees meer
10.07.19
Remant - Nieuws
Al sinds 2013 bestelt Remant via Fruitful Office fruitmanden die wekelijks op kantoor worden geleverd met fruit van lokale telers. Voor elke mand die we kopen, plaatsen zij in samenwerking met Ripple Africa een boom in de regio Malawi in Afrika.
Lees meer
28.06.19
Remant - Nieuws
Onze partner SonderJansen fietst 600 km door Uganda voor AMREF Flying Doctors Africa, de organisatie die inzet op gezondheidszorg op het Afrikaanse continent. Doel is om €37 000 te verzamelen voor het goede doel en daar zet Remant graag mee haar schouders onder. Wij supporteren alvast voor een fantastische aankomst!
Lees meer
28.06.19
Remant - Nieuws
MSC Belgium viert 20 jaar en verraste enkele Remant filialen met een leuke traktatie. We konden net het bezoek aan Remant Globe Logistics vastleggen. Bedankt MSC!
Lees meer
25.06.19
Remant - Evenementen
Op zaterdag 22 juni waren alle collega’s en hun familie uitgenodigd op de Remant family summer barbecue. Bar Noord in centrum Antwerpen was de locatie bij uitstek voor dit zonnige zomerevent.
Lees meer
17.06.19
Remant - Nieuws
In het kader van de verdere integratie van foodcareplus nv binnen de Remant Groep, kondigen wij u met gepaste trots het nieuwe logo aan van foodcareplus met bijhorende website foodcareplus.remant.be.
Lees meer
26.05.19
Remant - Nieuws
De 10e editie van de 1000 km voor Kom Op Tegen Kanker ging niet onopgemerkt voorbij. Onze partner EDM Van Dyck trapte dit jaar mee met 7 teams en zette zich zo mee in voor een wereld zonder kanker. Proficiat!
Lees meer
30.04.19
Remant - Evenementen
Afgelopen zondag liepen onze collega's mee met de Antwerp 10 Miles. We hadden deelnemers vanuit de verschillende filialen. Proficiat aan alle lopers!
Lees meer
11.04.19
Remant - Nieuws
Kinderen met kanker kunnen in het UZA op een groot team rekenen, van artsen en verpleegkundigen tot diëtisten, logopedisten en psychologen. Samen gaan ze voluit voor genezing én voor het welzijn van het kind. In 2019 kan het MKC rekenen op de steun van de Remant Groep.
Lees meer
26.03.19
Remant - Nieuws
Naast het competitieve zijn de elementen samenhorigheid, teambuilding en fun waarden die actief worden nagestreefd binnen het team. Er heerst een hoog familiegevoel binnen de club en daar zet Remant graag mee haar vleugels onder.
Lees meer
08.03.19
Remant - Evenementen
Enkele collega's genoten samen van een avond vol muziek en cultuur tijdens Jazz in ’t MAS, een jazzspektakel waar in totaal 40 artiesten de unieke gelegenheid krijgen om hun muzikaal talent te voeden en tentoon te stellen.
Lees meer
20.12.18
Remant - Nieuws
Op vrijdag 19 oktober wandelden we met z’n allen in gala outfit door de deuren van zaal XL op het Eilandje waar ons, naast een hapje en een drankje, een avond vol spel en vertier stond te wachten in het Remant Casino.
Lees meer
02.11.18
Remant - Nieuws
Naar aanleiding van de rebranding van de Remant Groep en om de verbondenheid met de sportclub te benadrukken, werden het logo, de clubkleur alsook de website van de basketbalclub in die zin aangepast.
Lees meer
29.10.18
Remant - Nieuws
Enkele collega’s strekten de benen en vertrokken op een vrijdagavond op een after-work fietstocht van 80 km langsheen de Nete en vele andere leuke plekjes.
Lees meer
13.09.18
Remant - Nieuws
Met ingang van 1 september opereert Foodcareplus als onafhankelijke dochtermaatschappij en perishables expert met focus op fresh, onder de koepel van de Remant Groep.
Lees meer
11.09.18
Remant - Nieuws
Mobiliteit is een steeds belangrijker topic en daarom is Remant 2 jaar geleden gestart met een actief fietsbeleid. Al 67 medewerkers hebben ondertussen een Remant bedrijfsfiets!
Lees meer
11.09.18
Remant - Nieuws
Steven De Jaeger zal in zijn functie van Chief Innovation Officer de bedrijven binnen de Remant Groep intensief begeleiden om de kracht van innovatie en digitalisering maximaal te omarmen en te benutten.
Lees meer
03.07.18
Remant - Evenementen
Sinds 2016 bieden wij een uitgebreid onthaalprogramma waar een begeleid bezoek aan de Haven deel van uitmaakt om de logistieke realiteit van dichtbij te ervaren. Met dit initiatief beogen wij nieuwe collega’s zo snel mogelijk vertrouwd te maken met het reilen en zeilen binnen Remant.
Lees meer
03.07.18
Remant - Evenementen
Naar traditie organiseert Remant elk jaar naast enkele andere evenementen het Remant Zomerevent.  Dit jaar was het MAS de uitvalsbasis voor een gezellig foodtruck event voor onze medewerkers.
Lees meer
06.06.18
Remant - Nieuws
Remant Customs versnelt de supply chain met minimaal 24 u door direct gebruik te maken van de CUSCAR-gegevens. Het hergebruik van CUSCAR data beschikbaar op NxtPort stelt Remant in staat om haar ambitie als “Greenlane enabler” mede te realiseren.
Lees meer
29.05.18
Remant - Nieuws
Remant sponsort Tria-PLUS, een initiatief van AZ Nikolaas in het kader van Think Pink waar lotgenoten zich gedurende 9 maanden samen met een buddy klaarstomen voor een kwarttriatlon.
Lees meer
14.05.18
Remant - Nieuws
In kader van onze rebranding deden de Remant Transport Architects beroep op de website architects van Artcore Society. Lees hier meer over deze samenwerking in het kader van onze digitale revolutie.
Lees meer
08.05.18
Remant - Nieuws
Remant nv en Lancaster bvba slaan de handen in elkaar voor de creatie van Lancaster Logistics nv, uw reefer specialist naar, van en in het Afrikaanse continent.
Lees meer
08.05.18
Remant - Evenementen
Op vrijdag 4 mei nam het Remant voetbalteam naar traditie deel aan de VEA-Cup. De eerste wedstrijd met onze nieuwe outfits en een geweldige teambuilding!
Lees meer
10.04.18
Remant - Evenementen
Elk jaar participeert Remant met enkele sportievelingen in de Antwerp 10 Miles.
Lees meer
10.04.18
Remant - Nieuws
Wij werken samen met betrouwbare lange-termijnpartners die expertise hebben in expeditie in hun regio. Lees hier meer over onze partnerships.
Lees meer
06.04.18
Remant - Nieuws
Derudder huldigde haar nieuwe hoofdzetel in onder de aanwezigheid van de burgermeester van Le Havre en genodigden en onthulde daarbij het nieuwe logo en de vernieuwde website van Derudder en Remant.
Lees meer
13.02.18
Remant - Nieuws
Remant droeg haar steentje bij aan de Warmste Week van Studio Brussel, en deed een schenking aan Mercy Ships, een internationale liefdadigheidsorganisatie die kwalitatieve gezondheidszorg aanbiedt met haar hospitaalschip.
Lees meer
01.08.17
Remant - Evenementen
Op de jaarlijkse familiedag konden alle medewerkers samen met hun gezin genieten van een dagje in de Antwerpse Zoo.
Lees meer
01.08.17
Remant - Evenementen
Remant Cool Logistics ging samen met Remant Globe Logistics de uitdaging aan in de BIRatlon 2017!
Lees meer
01.07.17
Remant - Evenementen
Al enkele jaren op rij engageert Remant zich met een groep sportieve collega’s voor de Hercules Trophy Maritime Edition.
Lees meer
01.03.17
Remant - Evenementen
In 2017 hieven we het glas op het nieuwe jaar in het KAS in Antwerpen.
Lees meer
01.07.19
Africa Logistics - Nieuws
Leuk staaltje samenwerking tussen Remant Africa Logistics en Transinsular voor een transport case richting Kaap Verdië, Boavista Island.
Lees meer
28.11.17
Africa Logistics - Evenementen
Het team van Remant Africa Logistics ging op initatief van een collega op teambuilding naar Puurs!
Lees meer
14.11.18
Globe Logistics - Evenementen
Begin oktober 2018 konden we het team van Remant Globe Logistics terugvinden in Mechelen voor een dagje teambuilding. Van een stadsrally tot een Stand Up Paddle Tocht over de Dijle en een gezellig diner in het stadscentrum.
Lees meer
12.07.18
Globe Logistics - Nieuws
Eind juni nam onze collega Nils deel aan een halve triatlon in Finland: 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen in 5 uur en 17 minuten. Zijn ervaring lees je hier.
Lees meer
03.07.18
Globe Logistics - Evenementen
Op donderdag 7 juni bracht Remant Globe Logistics een bezoek aan de Port of Antwerp met een internationale delegatie van een vertrouwde klant vanuit België, Nederland, Duitsland, Italië, Slowakije en Roemenië.
Lees meer
16.03.18
Globe Logistics - Nieuws
Van ongeloof tot unieke verscheping: wij transporteren ezelfecaliën met business class service. Eender welke commodity, uw transport is in professionele handen!"
Lees meer
26.02.18
Globe Logistics - Nieuws
Last minute order tot verpakking en verscheping (2x40’) van aluminium constructie voor een event in L.A.
Lees meer
24.06.19
Cool Logistics - Nieuws
Remant Cool Logistics haalde voor de derde keer op rij de WCA Perishables Best Partner Award binnen op de World Specialty Logistics Fair die dit jaar doorging in Barcelona. Jaarlijks verzamelen op deze exclusieve conferentie alle specialisten inzake logistieke dienstverlening van perishables wereldwijd.
Lees meer
14.11.18
Cool Logistics - Nieuws
Elk jaar gaat VOKA op zoek naar de Plato-deelnemer die het meeste engagement toont binnen het Plato-traject, hét lerend netwerk van VOKA voor, door en met ondernemers. Dit jaar werd Peter Van den Broeck genomineerd voor de selectie van 2018.
Lees meer
31.10.18
Cool Logistics - Nieuws
Tijdens de Cool Logistics Global Conference 2018 presenteerden partners Agristo en Crop's de case “Reefer containers per binnenvaart in België” van Remant Cool Logistics en plaatsten zij op die manier het concept van hergebruik in de schijnwerpers.
Lees meer
03.10.18
Cool Logistics - Nieuws
Remant Cool Logistics sleept voor het tweede jaar op rij de "Best Partner Award" in de wacht op de World Specialty Logistics Fair van WCA Perishables, die dit jaar doorging in Bangkok, Thailand.
Lees meer
15.05.18
Cool Logistics - Nieuws
Remant Cool Logistics kreeg de kans om onze vertrouwde partner Agristo uit te nodigen voor een bezoek aan containerschip Bougainville van CMA CGM.
Lees meer
28.03.18
Cool Logistics - Evenementen
Remant Cool Logistics neemt sinds 2016 deel aan de Allround Flandrien Cup.
Lees meer
15.01.18
Cool Logistics - Nieuws
Op het Intermodal Event in Antwerpen maakte Port of Antwerp begin december 2017 de steun aan Remant Cool Logistics' Reefer project “Wielsbeke” bekend.
Lees meer
23.12.17
Cool Logistics - Nieuws
Remant Cool Logistics, pionier in Reefer transport via de binnenvaart op korte afstand.
Lees meer
23.10.17
Cool Logistics - Nieuws
Remant Cool Logistics, reeds 6 jaar lid van WCA Perishables, heeft de Award voor Beste Partner in ontvangst mogen nemen op het WSLF2017.
Lees meer
26.11.18
Lancaster Logistics - Nieuws
In het kader van de recente acquisitie van Lancaster bvba en oprichting van Lancaster Logistics nv binnen de Remant Groep, kondigen wij u met gepaste trots het nieuwe logo aan van Lancaster Logistics met bijhorende website lancaster.remant.be.
Lees meer
26.10.18
Lancaster Logistics - Nieuws
Kort nadat Lancaster de Remant Groep vervoegde onder naam van Lancaster Logistics, verhuisde het hele team van Zandhoven naar Antwerpen om daar verder hun toekomst samen uit te bouwen onder één dak.
Lees meer
26.10.18
Lancaster Logistics - Nieuws
Enkele van onze strategische partners en medewerkers kregen de uitzonderlijke kans om een bezoek te brengen aan de Madrid Maersk, een indrukwekkend containerschip met aan boord plaats voor maar liefst 20.568 TEU, 1000 reefer plugs en 28 bemanningsleden.
Lees meer
27.03.20
foodcareplus - Nieuws
PMA, Produce Marketing Association, organiseerde voor haar leden op 25 maart 2020 een virtuele town hall over de impact van de coronacrisis op de sector van verse voeding. Foodcareplus, lid van PMA en logistieke partner in de voedselketen, deelde inzichten in de Europese markt. We zetten enkele van de huidige knelpunten op een rijtje.
Lees meer
07.02.20
foodcareplus - Nieuws
Steve Alaerts, Director bij Remant foodcareplus en international perishables logistics expert, is een van de sprekers op het gratis webinar ‘Hyper fast logistics for perishables’, georganiseerd door  Port of Antwerp.
Lees meer
20.08.19
foodcareplus - Nieuws
Vanaf heden zijn we bij foodcareplus lid van PMA (Produce Marketing Association), ’s wereld belangrijkste organisatie voor bedrijven wereldwijd actief binnen de supply chain van fruit en groenten. Samen met hun leden werken zij constant aan vernieuwingen binnen de sector en gaan zij op zoek naar nieuwe opportuniteiten in de markt.
Lees meer
03.01.19
foodcareplus - Evenementen
Antwerpen, België - 7 december 2018 - Op vrijdag 7 december nodigden we alle medewerkers van Puratos uit voor een bezoek aan het Havenhuis in Antwerpen en een avond entertainment in Club Cirque. De samenwerking tussen foodcareplus en Puratos gaat terug tot 2005.
Lees meer
29.10.18
foodcareplus - Evenementen
Madrid, Spanje - 29 oktober 2018 – Bij foodcareplus kijken we terug op een succesvolle jubileumeditie van de Fruit Attraction-beurs in Madrid. Deze tiende editie was gericht op het openen van nieuwe markten en op de analyse van de logistieke sector.
Lees meer
17.05.18
foodcareplus - Evenementen
Brussel, België - 16 mei 2018 - Kris Onghena, gedelegeerd bestuurder van foodcareplus, nam deel aan het blockchain-debat op het ‘CFO van het jaar’-evenement 2018 . Deze belangrijke bijeenkomst bracht ruim 400 topmanagers samen om te reflecteren over de impact van digitalisering en nieuwe technologieën op hun organisaties en industrieën.
Lees meer
07.03.18
foodcareplus - Nieuws
Antwerpen, België - 30 januari 2018 - Volgende week gaat de grootste internationale groente- en fruitbeurs van start in Berlijn. Fruit Logistica 2018 bestrijkt alle mogelijke sectoren van de voedingsindustrie en geeft een totaalbeeld van de nieuwste innovaties, producten en diensten in elke schakel van de internationale food supply chain. 
Lees meer
19.01.18
foodcareplus - Nieuws
Antwerpen, België - 19 januari 2018 - De Winter Fancy Food Show in San Francisco is dé ‘place to be’ de volgende grote trends in de Amerikaanse voedingsindustrie te verkennen. Op dit belangrijke evenement stelden we met foodcareplus onze onlangs gelanceerde Transatlantische reefer LCL service voor.
Lees meer
18.01.18
foodcareplus - Nieuws
Antwerpen, België - 18 januari 2018 - De activiteiten in de meeste containeropslagplaatsen en terminals in de havens van Antwerpen en Rotterdam zijn door de felle windstoten tijdelijk opgeschort.
Lees meer
05.01.18
foodcareplus - Evenementen
Antwerpen, België - 5 januari 2018 - Op ISM, 's werelds grootste vakbeurs voor zoetwaren en snacks, lanceren we met foodcareplus onze nieuwe Transatlantische reefer LCL service. Meer dan 1.600 exposanten van over de hele wereld...
Lees meer
11.12.17
foodcareplus - Nieuws
Antwerpen, België - 11 december 2017 - Als gevolg van hevige sneeuwval zijn de activiteiten in sommige terminals in de havens van Rotterdam en Antwerpen stilgelegd, en is er meer dan 1.000 kilometer file geregistreerd. In sommige gebieden verplichten de politiediensten zware vrachtwagens om tijdelijk te parkeren. Dit heeft uiteraard een grote impact op de leveringsschema’s van onze partners.
Lees meer
04.12.17
foodcareplus - Nieuws
Antwerpen, België - 4 december 2017 – foodcareplus lanceert een tweede reeks intelligente toepassingen voor de automatische classificatie van zee- en landvracht. Met behulp van AI-algoritmes voor geolocatie en een in-house ontwikkelde database van zeevrachtkosten...
Lees meer
25.11.17
foodcareplus - Nieuws
Antwerpen, België - 31 juli 2017 – foodcareplus kondigt de ontwikkeling aan van een internationale all-in-one service voor de beveiliging van de food supply chain in de voedingsindustrie. Hiermee zijn we de eerste gespecialiseerde logistieke dienstverlener die een geïntegreerd platform aanbiedt voor de handel en het transport van levensmiddelen.
Lees meer