Nieuws

    In house training over AEO

    Naast Remant Customs zijn binnen Remant Groep ook Remant Globe Logistics en Remant Cool Logistics AEO gecertificeerd. Dit is best bijzonder als je weet dat er in België maar 503 bedrijven dit kunnen zeggen.

    De Douane geeft deze certificatie aan bedrijven die internationaal actief zijn. Het biedt voordelen in het internationale handelsverkeer waardoor er bijvoorbeeld minder gecontroleerd wordt bij grensoverschrijdende handel. Dit beperkt het oponthoud bij grenzen.

    Om de status van Authorised Economic Operator te krijgen en behouden, zetten Remant Customs, Remant Cool Logistics en Remant Globe Logistics zich actief in om aan een aantal veiligheidscriteria te voldoen. Dit doen we onder andere door de betrokken medewerkers te informeren over de richtlijnen tijdens een training.

    Remant Customs organiseerde drie sessies waar de belangrijkste uitgangspunten van AEO werden toegelicht. De trainingen werden gegeven door Dietwin Rossaert, Director Remant Customs en Dirk Aerts, extern douane consultant.

    Meer informatie nodig?

    Contacteer ons